Cornwall Stoomketel (1)

Cornwall Stoomketel (1)

Op de tekening een stoomketel van het type Cornwall. Aangetroffen in een bedrijfsarchief van een industrieel gebouw uit 1947. Wie kan me meer vertellen over de werking van dit type stoomketel of naar literatuur verwijzen om er een artikel over te kunnen schrijven?

Comments (3)

  1. De cornwall ketel is genoemd naar een kolendistrict in Engeland. De ketel heeft een vuurgang waarin gestookt word. Zijn grotere collega is de lancanshare ketel ook genoemd naar een kolendistrict Engeland. Wie de lancashare ketel in bedrijf wil zien is 14 met van harte welkom bij stoomgemaal Mastenbroek de bijna honderdjarige ketel verzorgt de stoom voor een stoommachin uit het jaar 1855.

    • Willard van Reenen

      Stoomgemaal Mastenbroek, daar ben ik een keer geweest en heb daar foto’s van. Echter ik ben vooral nieuwsgierig naar het binnenwerk van zo’n ketel, hoe het water erdoor liep om opgewarmd te worden.

Comments are closed.