Nieuwsbrief #01

Nieuwsbrief #01

De eerste nieuwsbrief over historische installaties, gereedschappen/ werktuigen en machines is uit.

In deze eerste nieuwsbrief wordt verteld wat de aanleiding, het doel en de werkwijze is van de site: www.historische-installaties.nl.

Inhoudsopgave nieuwsbrief:

 1. VOORWOORD
 2. WAAROM WWW.HISTORISCHE-INSTALLATIES.NL ?
 3. ONTWIKKELINGEN OP DE WEBSITE 
 4. HISTORISCH GEREEDSCHAP EN WERKTUIGEN – artikel: inventariseren, fotograferen en beschrijven collectie oud loodgietersgereedschap
 5. HISTORISCHE INSTALLATIES – artikel: oliegestookte CV-installaties
 6. HISTORISCHE MACHINES – artikel: deegkneedmachine
 7. VARIA – petroleumlampen, vuurvaste steen en klopbeton
 8. GEZOCHT – beeldmateriaal en naam en beschrijving van onbekend gereedschap
 9. AUTEURSRECHT

Nieuwsbrieven worden met een tijdsvertraging op de website gepubliceerd. Wilt u direct op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op deze website en de nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan via het contactformulier aan.

Comments (2)

 1. Herman Beerding

  Wij, een aantal ex medewerkers van de gemeente Amsterdam, zijn op zoek naar een geschikte locatie voor historisch materieel afkomstig van de stadsreiniging van Amsterdam. Dit materieel (veegmachine, inzamelvoertuigen, sproeiwagens enz) zijn soms meer dan 150 jaar oud en verkeren in een matige staat omdat ze al jaren zijn opgeslagen en niemand hier naar om heeft gekeken. Ideaal zou zijn als ze onderdeel zouden kunnen worden van een museum collectie..

  • Willard van Reenen

   Beste Herman, misschien een idee om al het materieel op foto te zetten en een beschrijving te maken van ouderdom, merk, type en waar het materieel voor diende. Dan mag dat wat mij betreft op de website erbij gevoegd worden.

Comments are closed.